Nu var det länge sen jag var med i Söta sakers Månadens sötsak. En slags utmaning där alla som vill får baka något på månadens tema och skicka in bild och recept till Söta saker som presenterar alla recept i slutet av månaden. En himla rolig idé och så får man alltid massor av inspiration av alla fantastiska idéer och recept. Denna månad är klassiker temat! En mycket lovande tema tycker som senast härom dagen skrev att jag var trött på cupcakes och macarones och längtade efter mer klassiska kakor och bakverk.
Mitt bidrag denna gång blir således en riktigt klassisk småkaka- vaniljhorn. Jordens kortaste ingredienslista (3 st!) men ändå så goda. Spröda och vaniljsmakande så skapelser som smakar sådär härlgit farmorsaktigt. 


Vaniljhorn (ca 25 st)
100 g smör (viktigt att det är smör och inte margarin, det blir inte gott!)
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
lite strösocker att doppa kakorna i

Dela smöret i mindre bitar och jobba ihop tillsammans med mjöl och vaniljsocker till en smidig deg. Låt degen ligga kallt en stund. Dela degen i 25 bitar och forma varje bit till en lite rulle med något avsmalnande ändar. Böj rullarna lätt till små horn och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 175 g i ca 10 min. Kakorna ska inte ha någon färg! Doppa kakorna sedan i strösocker medan de är varma.


Ljuvliga små sötsaker. Perfekta till helgfikat...


...eller att ge bort som present i en fin ask. Dessa ska snälla syrran, som har bjudit in till middag ikväll, få som gå borts-present. Jag bakade faktiskt just dessa på grund av det det eftersom det är hennes favoritkaka, så jag hoppas att det blir uppskattat!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se