Vaniljhornen jag bakade härom dagen fick även vara en del av en present till gårdagens examenstagare. En loppisfyndad fin gammal plåtburk fylld med tre lika sorters kakor. En trevlig present till någon som kanske inte hinner baka själv, eller som helt enkelt bara gillar att fika!

Vaniljhorn, jordgubbskakor och chokladcookies. Med en fin burk och kanske ett tjusigt silkespapper i blir kakburken en perfekt present.

Recept på vaniljhornen hiittar ni HÄR och chokladcookiesreceptet finns HÄR.

Jordgubbskakor (ca 30 st)
125 g mjukt smör
1/2 dl strösocker
1 äggula
2 1/2 dl potatismjöl

1/2 dl jordgubbssylt
Rör i smör och socker. Tillsätt äggulan och potatismjölet och rör till en smidig deg. Forma degen till små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till kakorna lite och gör en liten grop i mitten. Fyll gropen med jordgubbssylt och grädda sedan i 175 grader i ungefär 15 minuter.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se