En sak som jag gillar så mycket med julen är att det finns så mycket roligt pyssel att göra. Förra veckan tog vi som sagt in granen och igår pysslade jag ihop lite pynt till den. Jag kände mig lite trött på vanliga julgranskulor och glitter och satsade därför på en DIY (do it yourself)-gran i år!
 
Dessa söta små pappersgranar går att använda på flera sätt; som placeringskort på till julmiddagen om man skriver namn på dem, som bordsdekoration eller kanske i fönstret och som julgranspynt. Man behöver bara styvt papper (enfärgat eller mönstrat), penna, sax, nål och sytråd.
 
Rita ut granar på papper efter en mall så att de blir likadana. Rita en mall på fri hand eller använd en pepparkaksform!
 
Klipp ett jack i granen in till hälften. Nedifrån på en del och uppifrån på en del.
 
Trä granarna i varandra genom jacken så att de sätts omlott och volila, en liten gran! Granen kan stå för sig själv men om man vill kan man som jag gjorde trä igenom en sytråd i toppen med hjälp av en nål och sen knyta en ögla.
 

Kommentarer
Postat av: Isabell Hedlund

SÅ fint :D Vill också göra granpynt.. :( MYGGIS-STYGGIS!!!! >.<

2012-12-10 @ 22:16:23
Postat av: Julias pyssligheter

Tack! :) Ja, hm! Tråk-myggan. :/

2012-12-11 @ 20:40:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se