På mitt caféjobb har vi en riktigt god kaka som heter Amaretti Limone. En kaka med mandelmassa och citron som inte ser mycket ut för världen men som är helt fantastiskt god! Idag testade jag att baka dem själv och jodå, det gick det med! Lite krispiga på utsidan och mjuka-sega på insidan. Dessutom kanske världens enklaste kaka att baka; bara att röra ihop alla ingredienser, rulla i florsocker och så in i ugnen! Jag gjorde dem lite mindre och runda istället för avlånga som de "ska" vara. 
 
 
Amaretti Limone (ca 20 st)
250 g mandelmassa

1 dl strösocker
1 st äggvita
1 st citron, finrivet skal
2 st droppar gul karamellfärg
0,5 dl florsocker

Finriv mandelmassan och blanda med socker och äggvita. Tillsätt citronskal och hushållsfärg. Ta upp och rulla smeten till små bollar. Rulla dem i florsocker och lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min i 200 grader.


Kommentarer
Postat av: Sanna

De där kakorna är ju så himla goda! Lycklig jag blir att du tiggt till dig receptet och lagt upp det här, för de här kakorna bara måste jag baka (och fint blev det med runda istället för avlånga).

2012-12-20 @ 22:11:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se