Fredag = tacos för många och även ganska ofta för oss. För det är ju gott! Och lättlagat. Och väldigt gott som rester. Bra mat helt enkelt! Viktigast i min tacos är nog sallad, hackad gul lök (jag älskar gul lök!) och guacamole. Och guacamolen ska vara hemgjord, ingen läskig burkvariant. Det finns tusen sätt att göra guacamole på, men jag gillar att ha lök och finhackad tomat i.

 
Guacamole
1 mogen avokado
1/2 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 tomat
lite limesaft
ca 3 msk gräddfil
salt och svartpeppar

Skala och mosa avokadon nästan helt, lite bitar tycker jag är gott. Finhacka lök, vitlök och tomat. Blanda med avokadon och tillsätt limesaft, gräddfil, salt och peppar. Rör ihop och ställ kallt eller servera direkt!

Avokadotips
* En mogen avokado är mjuk på toppen.
* Färgen har inget med mognaden att göra; brun, svart, grön spelar ingen roll.
* För att inte guacamolen ska mörkna, lägg i avokadokärnan i skålen så behåller den sina gröna färg.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se