Ett av mina favorit-tv-program är Halv åtta hos mig, och förra sommaren gjorde jag, syrran och bästa kompis en egen variant på det. Roligt, trevligt och himla gott! Dock han bästa kompis inte med sin middag bland alla sommarjobb och flyttar, så härom kvällen tog hon igen det, och det på ett helt fantastiskt sätt.

Läskande välkomstdrink med tjusiga isbitar med bär i.

 

Finaste dukningen.

 

Till förätt bjöds det hemagjorda (!) vårrullar fyllda med kryddig köttfärs och nudlar. Hur gott som helst!


Varmrätten fortsatt på det asiatiska temat med marinerade kycklingspett, nudlar, ljuvlig jordnötssås och ris. Mmm...


Den gudomligt goda efterätten bestod av vit chokladglass med kolasås och hallon. Den är sedan tidigare en favorit, så här ska ni få receptet:

Vit chokladglass (4 port)
100 g vit choklad
3 dl vispgrädde
2 st äggulor
100 g mörk choklad

Smält den vita chokladen i ett vattenbad.
Vispa grädden, men inte alltför hårt. Tillsätt äggulorna till chokladen och vänd ner grädden. Hacka den mörka chokladen grovt och blanda ner den i den vita chokladblandningen. Häll upp glassmeten i form eller plastburk och täck med lock elle plast. Ställ i frysen i minst 4 timmar och kom ihåg att ta fram glassen i tid innan den ska serveras så att den inte är stenhård.

Recept på bästa kolasåsen hittar ni här.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se