I lördags var det den stora juledagen. Alltså, inte juldagen som i 25 december, men en dag med tema JUL. Jag, syrran och bästa kompisen gjorde först stan och fixade de sista julklapparna, sedan var det dags för det Stora julgodisbaket och sist men inte minst; julbord på kvällen. Vilken härlig dag! Julbordet var verkligen en fantastisk upplevelse. Vi började spara till julbordet redan i januari förra året (studenter...) och bokade julbordet i oktober, så det var mer än efterlängtat! Vi valde efter många om och men Karlslunds herrgård och det ångrade vi inte en sekund. Det var salonger med tjocka mattor, vita dukar, kristallkronor, enorma guldspeglar och levande ljus och precis hur fint som helst med massor av julkänsla. Och maten som förstås var det viktigaste var fantastisk, allt man kunde önska sig. Någon bäver (som vi diskuterat innan om det skulle finnas) fanns inte, men både ål, hjort och grisfötter uppfyllde helt klart kvoten av "spännande mat vi aldrig ätit förut". Utöver det allt ett julbord bör innehålla, och lite där till. Efter tre timmar kan man säga att vi var mer än mätta, och väldigt nöjda!


Herrgårdens fasad upplyst i julefärger.

Julgodiset blev riktigt lyckat utan några misstag som brukar höra till och vi lyckades i år begränsa oss till sex sorter. Förra året var vi uppe i 11 sorter innan vi gav oss, och det slutade med att vi fick äta julgodis fram till påsk... Sorterna i år blev en blanding mellan gamla favoriter och några nyheter.


Jordnötstryffel, honungsfudge och blåbärsmarmeladbitar blev årets nya sorter och favoriterna mozartkulor (även i en nötfri variant), lakritsknäck och rocky road fick hänga med även i år. Recepten på alltihop ska ni såklart få !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se