Struvorna på kakbuffén hade jag tyvärr inte bakat själv. Struvor är ett slags knaprigt, friterat bakverk doppat i strösocker. Det smakar lite som söta våfflor och är fantastiskt gott! Dock krävs det ett struvjärn för att göra dessa godbitar, och det är väl inget Åhléns direkt säljer. Men jag ska spana efter ett på loppis! Hur som helst är det en himla fin och god kaka, så när ett av konditorierna här i stan sålde dessa för 5 kr/st slog jag till på ett helt gäng! Men en dag ska jag baka mina egna struvor...


Men något som inte är fullt så svårt att få till som struvor är pepparkakor med ädeloströra. Peppisar med mögelost har ju numera blivit en riktig julklassiker som serveras i vart och varannat hem. Och inte mig emot, jag tycker att det är jättegott! Det blir ju lätt väldigt sött med både glögg och söta bakverk, så lite salt ost gör sig riktigt bra till. Det finns ju mjukostvarianter med ädelostsmak att köpa på tub, men att blanda sin egen röra är enkelt och mycket godare!


Det är bara att mosa en bit ädelost av valfri sort och röra ihop med lite (ovispad) grädde till önskad konsistens. Bre på pepparkakorna, tänk bara på att pepparkakorna mjuknar av osten så gör det strax innan de ska ätas.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se