Knepet med att kunna bjuda på många sorters bakverk utan att gästerna blir allt för mätta eller får ont i magen är att göra små bakverk, så kan man dessutom äta flera! Dessa små bountybollar slinker ner i två tuggar och är kanongoda. Smakar väldigt likt chokladbiten Bounty, men med en liten knäckigare smak på kokosfyllningen.

 
Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
Garnering:
200 g ljus blockchoklad
ev silver eller pärlemorkulor
Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timma.
Bountybollar (ca 50 st)
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
200 g kokosflingor
 
Garnering:
200 g ljus blockchoklad
 

Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. Ställ kallt ca en timme. Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och dekorera kanske med något fint, t ex strössel eller lite kokos.

Bountybollar i den härtformade skålen, och till höger mina julfavoriter- dadlar!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se