Saffransskorpor, saffransbullar, saffransmuffins... Ja, vid den här tiden på året är det saffran i allt. Och jag vill ju inte vara sämre, så i lördags åt vi ljuvlig saffransmousse till efterrätt. Detta måste ni bara testa i jul! Godare och juligare dessert finns nog inte.2 dl Arla® vispgrädde
1/2 krm saffran, ca 1/2 påse
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl Arla Köket® Kesella kvarg
Saffransmousse (4-6 port)
2 dl vispgrädde
1 kuvert saffran
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl kesella

Vispa grädden med saffran. Smält chokladen i bitar på svag värme i vattenbad så att den precis smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kvarg och sist grädden. Häll upp moussen i glas eller koppar och låt stå i kylen minst en timme innan servering. Pudra då över lite florsocker och dekorera med en skiva apelsin, en chokladbit eller lite strössel.

Tips! För att en chokladmousse inte ska skära sig och bli grynig är det bra om alla ingredienser har ungefär samma temperatur, så ta gärna fram kylvarorna en stund innan moussen ska göras, så blir det lättare.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se