Som bekant är ju julgodistillverkning och paketinslagning mina absoluta favoritjulpyssel, så vad kan då vara roligare att göra än ätbara julklappar att ge bort? Polkagrisbiscottin jag bakade för ett tag sen fick bli en liten julklapp tillsammans med en påse gott julte till min vän musikalälskaren. 

En glasburk som det tidigare varit sylt i fylldes med polkagrisskorpor. På locket har jag klistrat fast en bit omslagspapper urklippt som en cirkel. Ett snöre runt med en etikett och voila, en tjusig liten kakburk!


Kakburken och teet stoppade jag ner i en liten papperpåse jag fått i nån butik (jag sparar alltid på fina påsar, man vet aldrig när de kan komma till använding) där jag täckt över loggan med ett rött hjärta och knutit fast en liten polkagriskäpp. Så enkelt men känns ändå lite lyxigtm juligt och pyssligt. Inte helt fel heller med en polkagrisstång att knapra på när skrorporna är slut!God jul!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se