Som sagt, jag kunde inte riktigt hålla mig ifrån att göra lite mer julgodis. Jag skyller på att jag hade en förpacking grädde som jag var tvungen att använda upp innan vi åker bort över jul. Av den, lite sirap, socker och kakao blev det en klassisk, men ack så god, seg chokladkola. Det här gör man på en kvart eller så och blir bara hur gott som helst!


Chokladkola (ca 30 st)
1 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl socker
1 msk kakao

Häll allt i en kastrull och koka på medelvärme tills smeten klarar ett kulprov eller är 122 grader med en kökstermometer. Häll upp smeten på ett bakplåtspapper på en tallrik eller en bricka. In i kylen tills det stelnat. Skär eller klipp kolan i bitar.För att kolan inte ska klibba ihop är det bra att slå in den i något. Antingen bara i vanligt bakplåtspapper klippt i små bitar eller som här, i cellofan med små snören. Cellofan finns att köpa i pysselbutiker, men det går också bra (för det mesta) att be att få köpa några meter i en blomsterbutik för en billig penning.


Fin på julens sötsaksbord eller som en liten present.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se