Både idag och igår har jag slagit in alla juklappar. Eftersom jag tycker att det är så roligt så försöker jag dra ut på processen så länge det går, men nu är jag klar i alla fall.

Precis som med julkorten så burukar jag fastna i ett tema, en inslagning som jag gillar extra mycket. I år blev det många paket med två olika papper och snörningen bara på ena sidan av paketet. Annars brukar jag försöka variera mig så att det blir en härlig blandning av färger och former. Här kommer, förhoppningsvis, lite inspiration!

Ett rött, enkelt papper blir tjusigt med en annan bit papper ovanpå. Ett sametsband knutet på längden och en tunn ståltråd med pärlor lindat runt.

Orientalisk jul. Lila blankt papper med ett brett guldband och ett smalare sammetssnöre. Etiketten är en del av ett julklappspapper som jag klippt ut och klistrat fast på ett tjockare papper.

Ett lite glamouröst paket med glansigt hjärtpapper, en röd remsa och ett silvrigt brett band i en stor rosett.

Samma princip här men med tre olika sorters papper för lite extra effekt. En glasprisma blir pricken över i:et, fastknutet med mitt favoritsnöre- vit och rött pappersnöre (Panduro).

Retrostil med papper från IKEA, dekorerat med papperssnöre och en julbock i trä. Att sätta fast små grejer, t ex julgransprydnader, är ett enkelt sätt att piffa till julklapparna. Och det blir ju som en extra liten present till mottagren också!


Varför bara slå in i omsalgspapper? En papperspåse funkar minst lika bra. Här dekorerad med två olika pappersnören och en ståltråd med olika pärlor på.


Lila och svart är snyggt ihop! Piffa till rosetten med ett litet hjärta i mitten.

Att använda två snören tycker jag är himla fint! Ta gärna två lika typer av snören, tex som här; ett brunt papperssnöre och ett vitt vanligt presentsnöre. Enkelt och snyggt!


Samma grej här! För övrigt tycker jag nog att rött och vitt är den allra finaste färgkombinationen såhär i jultid.


Ett knep för att få till fina paket är att tänka lite utanför ramen. Det måste inte vara ett omslagspapper och ett snöre i kors, man kan göra på en massa olika sätt! T ex; vira snöret flera varv bara åt ett håll och knyt en rosett. Annorlunda och fint. 


Sådär ja, nu kan julen komma!

Kommentarer
Postat av: FOTO

ååh!

2011-12-18 @ 20:38:17
URL: http://ninnzanlee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se