I helgen tyckte jag att det var dags för adventsgranen att bli en riktig julgran med pynt och allt, så nu står granen och glittrar så fint. Helst skulle jag vilja ha flera granar så att jag kunde klä dem i olika "stilar". En Disney-aktig med stora blanka kulor, färggranna lampor och mycket glitter, en vintervit med pynt enbart i silver och vitt och en lite gammeldags gran med traditionellt pynt i halm och papper. Dock har vi ju bara en (om än en väldigt stor) gran och valet av pynt föll på den gamla, traditionella stilen.

Halmdekorationer i form av änglar och julbockar.


Stora, röda matta kulor.


Mina favortier- gamla flaggspel som min pappa hade som liten. Ger en riktig Karl- Bertil Jonsson-aktig jul.


Polkagriskäppar är ett måste i en gammeldags gran.


Likaså pappersstrutar fyllda med godis. Dessa är jätteenkla att göra själv! Tårtpapper (som finns att köpa i de flesta mataffärer) har jag virat till en strut och häftat ihop med en häftapparat och sen fäst en vit pappersremsa som hänge. Voila! Fyll med polkagrisar, non stop eller kanske godis i fina, blanka papper.


En annan favorit är mina silvriga fåglar i metall som man kan nypa fast på grenarna. Silverpärlor på band passar fint till!


Tadaa! Årets julgran i sobra färger och ganska sparsmakat med pynt. Fint och juligt tycker jag!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se