Det kan väl inte finnas någon som inte blir glad för en ätbar, hemmagjord julklapp? Den perfekta presenten till den som har allt (tänk farmor eller morfar) eller bara någon som är förtjust i sötsaker. Förpacka fint och ge bort, jag kan lova att det är uppskattat! För det är väl så i dagens stress-samhälle, att det finaste man kan ge bort är tid, och vad tyder hemmagjort godis på om inte tid?


En genomskinlig stor påse fylld med godis i olika lager (med bakplåtspapper emellan så att det inte klibbar ihop) och en spritsad pepparkaka som etikett tycker jag passar när det är en ätbar present.


Vanliga glasburkar som jag diskat och pillat loss ekiketten på. Fylls med godis och dekorerad med en liten hatt av julklappspapper, snöre och pepparkakor.


Dessa små cellofanpåsar, och även en större varianten på första bilden, kommer från Lagerhaus och är perfekta till att ge bort saker i. Kakor, te, godis- ja, det mesta blir fint i en prasslig påse med ett fint snöre om.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se