Vi fortsätter väl med tisdags-temat, nämligen soppa! Förra tisdagen gjorde jag en potatis- och purjolökssoppa och idag blev det en annan favorit, morotssoppa. Billigare mat än såhär går det nog inte att få. Jag skulle gissa på att denna soppa som räcker till 4-5 portioner kostar runt 15 kr att göra, och gott blir det!


Morotssoppa (4-5 portioner)

6 st morötter (ungefär 500 g)
2 potatisar
1 gul lök
lite olja/smör
1 liter vatten
2 grönsaksbuljontärningar
1 dl mjölk eller grädde (jag brukar blanda lite)


Skala och skiva morötter, potatis och lök. Fräs detta lätt i olja eller smör i en kastrull. Häll i vattnet och smula i buljontärningarna. Lägg på lock och koka tills allt är mjukt, ungefär en kvart. Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt mjölk eller grädde. Voila! Servera i en fin tallrik med en god smörgås till och middagen är fixad!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se