På lördag är det ju som bekant Valborgsmässoafton, och jag tycker att minsta lilla högtid är värd att uppmärksamma, för då får man ju en anledning att kalasa till det lite extra! Och hur firar man då in våren och maj månad? Med en ljuvligt god tårta förstås. Vit choklad är både snyggt och gott, och tillsammans med en seg mandelbotten och friska bär på toppen blir det en riktigt vårig och härlig tårta som räcker till många.

 


Vit chokladmoussetårta
400 g riven mandelmassa
4 ägg
rivet skal från en apelsin

300 g vit choklad
6 dl vispgrädde
4 äggulor (av vitorna gör man förstås ryska kyssar!)
blandade bär

Blanda mandelmassa, apelsinskal och ägg. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda kakan 20 minuter i 175 grader. Låt svalna, men låt kakan sitta kvar i formen. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna något. Rör ihop chokladen med äggulorna. Vispa grädden och blanda försiktigt ihop med chokladsmeten. Häll moussen i formen och frys några timmar.  Ta fram kakan ungefär en halvtimme innan den ska serveras så att den hinner mjukna lite, och dekorera med dina favoritbär.

Inte speciellt krångligt och förföriskt gott. Prova!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se