Vissa kvällar vill man bara svänga ihop något gott men som tar ungefär ingen tid alls att laga, och för sådana kvällar har jag komponerat en smarrig pasta med räkor som nog max tar en kvart från första hacket till första tuggan.

Jag har inga direkta mått när jag gör detta, men på ett ungefär använder jag;

ca 200-300 g skalade räkor
½ liten purjolök
½ gul eller röd paprika
1 förpackning sockerärtor (ca 2 nävar)
2 vitlöksklyftor
1 burk creme fraiche
1 dl vatten
1 tärning fiskbuljong
olja eller smör
salt och vitpeppar

spagetti eller tagliatelle

- Koka pastan.
- Skär purjolöken och vitlöken i strimlor och fräs i olja eller smör.
- Tillsätt vattnet, creme fraichen och buljongen och låt koka någon minut.
- Tillsätt paprikan, sockerärtorna och räkorna och låt bara bli varmt.
- Krydda med salt och peppar tills det smakar GOTT!
- Blanda ihop med pastan i en stor skål och servera direkt.


Serverat i finaste tallrikarna från Rörstrand.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se