Nu ska ni få ett tips på ett ljuvligt gott bröd ni nästan måste baka till helgens frukostar för det här är ett av de godaste bröden jag ätit! Krispiga små frallor med sesamfrön och fingsalt på toppen som dessutom är barnsligt enkla att svänga ihop. Receptet kommer från Therésias fina blogg Söta saker som jag aldrig kan få nog av. En riktig guldgruva när det gäller godsaker!


Sesamfrallor (ca 14)

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 msk olja
1 tsk salt
4-5 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl/grahamsmjöl/grovt vetemjöl (vilket jag tog)
flingsalt
sesamfrön

- Smula jästen i en bunke och lös upp med vattnet.
- I med olja, salt och mjölet i en bunke och rör ihop det tills degen släpper från bunken.
- Lägg över en handduk och jäs 45 minuter.
- Baka ut till ungefär 14 små frallor som läggs på bakplåtspapper på en plåt.
- Jäs ytterligare 30 min.
- Pensla frallorna med vatten och strö över flingsalt och sesamfrön och grädda 10 minuter i 250 grader.


På med smör, ost och en smarrig marmelad, ät och NJUT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se