Trots att det är en vecka kvar till påsk så rotade jag fram den lilla påsklådan från vinden idag. Vi åker nämligen hem till Dalarna över påsken, så då kan jag inte vara hemma och njuta av påskpyntet. Så idag fick lite fjädrar och påskägg åka fram för att piffa till hemmet. Jag tycker om alla högtider och påsken är en riktig favorit. Maten är kalasgod, det är helt okej att äta oerhörda mängder godis och det är så vårigt och härligt med alla färger.

Ett mini-påskris med lite fjädrar och ägg vid soffan.
 

Gustav insisterade härom dagen på att vi skulle köpa det största ägget Åhléns hade att erbjuda. Och varför protestera? Ju större ägg, desto mer godis.

 

Den påskmönstrade kökshandduken tar tagit plats på köksbordet.

 

På köksön pryder påskriset (tillsammans med lite blåbärsris för att få in lite grönt) sin plats.

 

De fina pappersäggen i pastellfärger kommer lite otippat från Konsum, där jag hittade dem förra året efter att ha letat efter fina påskägg i princip i alla affärer i hela stan.

Frukten i fruktfatet fick flytta på sig till förmån för ett helt gäng fina påskägg. Ägget högst upp har jag haft sen jag var liten och faller snart i sär, de små äggen har jag fått och det gulprickiga ägget fick Gustav av mig förra året.

 

Gula tulpaner på soffbordet.

 

 

Dessa tulpaner var ett riktigt kap! De har stått i nästan en vecka nu och är precis lika fina som när jag köpte dem.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se