Nu har fredagslugnet lagt sig här hemma. Katterna har snurrat ihop sig och småsnarkar, frågeprogrammet Vem vet mest står på i bakgrunden, ljusen är tända och jag och Gustav har parkerat oss i soffan efter en kalasgod fredagsmiddag.

Efter att ha tröttnat totalt på fredagstjatiga tacos så har vi istället gått över till kycklingfajitas då och då. För på fredag kväll orkar man oftast inte med något allt för avancerat och det är himla skönt att bara slänga ihop något snabbt, men för den delen inte mindre gott såklart.

I fajitasen har vi marinerad, strimlad stekt kyckling, sallad, gurka, paprika, avocado och rödlök i bitar och till detta gräddfil och salsa. Fräscht, enkelt och hur gott som helst!


Och nu mina vänner ska ni få ett busenkelt recept på hemmagjorda tortillabröd. Har ni en gång gjort dessa så kommer ni aldrig vilja gå tillbaka till affärernas tråkiga, vakuumförpackade bröd. Dessa är så mycket godare.

Hemmagjorda tortillabröd (8 st)

4 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk salt
60 g smör
2 dl vatten

Blanda mjöl, bakpulver och salt och tillsätt smöret i små bitar och smula ihop. Ha i vattnet och knåda ihop till en deg. Låt den vila några minuter innan den delas i åtta bitar som kavlas ut till rundlar, ungefär så stora som stekpannan. Stek bröden i torr, het stekpanna någon minut på varje sida.

Lägg bröden mellan rena kökshanddukar så håller de sig mjuka, och servera med massa goda saker i! Fungerar såklart även till vanlig tacos också.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se