Härom dagen när jag traskade runt på mataffären var jag sådär olidiligt sötsugen man bara kan vara en måndageftermiddag efter en hel dags tentapluggande. Jag lyckades dock slita mig från lösgodislådorna och chokladhyllan och kom istället hem med en stor ananas. Hur tänkte jag där? Förvisso är det väldigt gott med ananas, men en stor ananas på säkert ett kilo. Första kvällen skar jag upp en tredje del i småbitar och smaskade i mig i en hel skål i soffan och blev väldigt... mätt. Så vad skulle jag göra med resten då?


Jo, ytterligar en tredje del blev i eftermiddags en smarrig smoothie av det som fanns hemma;

- Ca 1,5 dl ananas i bitar
- En ekolgisk banan
- En skvätt apelsinjuice


Mixa ihop och servera direkt! Det bästa är om ananasen är kylskåpskall så att smoothien blir sval och god. Kändes väldigt vårigt och härligt med ett fruktigt, ljusgult och uppiggande mellanmål.


Och den sista delen av ananasen skar jag i mindre bitar och lade på en bricka och ställde i frysen. Min tanke är att dessa styckfrysta små bitar dels kan användas till framtida smoothies, men framför allt som ett roligare alternativ till isbitar i ett glas juice till en lyxig helgfrukost. Tänk vad gott!

Blivande fruktiga isbitar.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se