Som de studenter vi är så äter vi soppa, ofta. Minst en gång i veckan. Men inte bara för att det är väldans billigt utan även för att det är så himla gott! Jag har alltid gillat soppa, alla varianter. Allt ifrån cowboy-soppan man fick i skolan (varför hette den så?) till mammas tomatsoppa med pasta. Här hemma brukar vi variera mellan svampsoppa, morotssoppa, squashsoppa, tomatsoppa och den bästa av dem alla- potatis och purjolökssoppa!


Mitt bästa recept (4 port)

4 potatisar
1 gul lök
1 purjolök
1 msk smör
8 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
ca 4 msk grädde
salt och peppar

- Skala och skiva potatis och lök.
- Snitta upp purjolöken, skölj och skiva.
- Fräs alltihop i smöret någon minut utan att det tar färg.
- Häll i vattnet och smula i buljongtärningarna.
- Koka tills allt är mjukt, kanske 15 min.
- Mixa med stavmixer och smaksätt med grädde, salt och peppar.

Klart!

Serveras helst med en klick gräddfil, en knäckemacka med ost och ett glas mjölk till.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se