Nu har jag påskpiffat bananmuffinsen jag bakade härom dagen.
 


Inspirerad av fiffiga Leila så dekorerade jag dem med små fågelbon med ägg i. Men först en egenkomponerad chokladfrosting ovanpå. Basen var en ask (200 g) med philadephia-ost som jag smaksatte med chokladsås (på tub), kakao och florsocker. Jag vet inte exakt hur mycket jag använde av varje, men på ett ungefär 3/4 dl chokladsås, 3 msk kakao och 3 msk florsocker. Jag smakade mig helt enkelt fram tills det var lagom sött och chokladigt (och tills Gustav gav smeten betyget "himmelskt!").


På med chokladkrämen och sen pressade jag mandelmassa genom en (väldiskad) vitlökspress och formade det till små fågelbon som sedan fylldes med färgglada godisägg!

Jag hoppas att de är lika goda som fina!

 

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se