Åh vad jag längtar till påsken nu när våren verkligen är här med torra grusiga gator, små krokus på gräsmattan och att man äntligen kan cykla till skolan med bara tygskor och vårjacka. Jag tycker påsken är så himla mysig för att det känns som att man firar in våren, att den äntligen är här. Tänk roligt påskpyssel, måla ägg, pynta ris med fina fjädrar, köpa stora påskägg att fylla med mängder av godis och all smarrig påskmat.


I min familj brukar det vara jag och syrran som står för efterätterna och så även i påsk, så nu är det dags att börja klura på årets påskdessert. Helst ska det ju vara något som känns vårigt och påskigt både i smak oh utseende. Förra året gjorde vi en zuleikatårta med citronkräm formad som ett ägg som vi gick loss totalt på vad det gällde dekoration.


I år funderar jag på citronkladdkaka och lakrits- och citronmoussetårta och hemmagjord rabarberglass med kolasås och key lime-paj och...

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se