Söndag är detsamma som lång sovmorgon med efterföljande lång frukost, och idag gjorde vi det extra lyxigt och gräddade fluffiga amerikanska pannkakor. Dessa kan man ju såklart äta som vanliga svenska pannkakor med sylt och grädde, socker, kanske glass osv, men det allra godaste är att äta dessa pannkakor är med härligt söt lönnsirap. Lönnsirap finns på de flesta välsorterade matbutiker.


Amerikanska pannkakor (8 st)

3,5 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 msk socker
1 tsk bakpuver
2,5 dl mjölk
1 ägg
2 msk smör

Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt mjölken och ägget och rör till en jämn, tjock smet. Smält smöret i stekpannan och häll i smeten. Häll ut smeten i klickar i en vanlig stekpanna (jag fick plats med tre per stekning) och stek några minuter på varje sida. Servera nystekta med lönnsirap.

Bättre start på en söndag får man inte!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se