Tidningen Isabellas är ett livsstilsmagasin inriktat på inredning, trädgård och mat som har sitt ursprung i Danmark. Där har den funnits i flera år, men nu har den alltså lanserats även i en svensk version. Ellen med kollen tipsade mig om denna och trodde att det skulle vara en riktig Julia-tidning, och det trodde jag med. Dock blev jag en aningens besviken. Den var absolut godkänd, men jag hade hoppats på mer handfasta tips och gör-det-själv-pyssel, men förutom något enstaka tips så var Isabellas som inredningstidningar är mest med vanliga reportage, köp-tips-sidor och en hel del reklam.

 

 

Reportagen var det inget fel på, alla bilder himla fina och det var en hel del mysiga recept. Men det som jag nog störde mig mest på var att den var så inriktad på dansk-fransk inredning och shabby chic som jag är less på. Visst gillar jag gamla saker och vitt i stor usträckning, men det finns en gräns. Så vad det gäller den biten så läser jag hellre någon annan inredningstidning som t ex Hus & Hem där variationen är större och det inte är vita skavda fågelburar och väggord på varannan sida.

 

 

En annan invänding mot Isabellas är att texten på många ställen var alldeles för liten. Förutom i reportagen där texten var normalstor så liknade texterna mer bildtext än vanliga text, vilket jag tycker gjorde det lite svårläst och "plottrigt".

 

Sammanfattat en trevlig och fin tidning som dock inte kändes så speciell som jag hade hoppats. Rätt lik t ex Lantliv och Drömhem & Trädgård. Dock ett plus för det låga priset, 29 kr!


Kommentarer
Postat av: Ellen

Kan bara hålla med om det här med dansk/fransk shabby chic. Det blev lite too much. Det kan vara fint med vissa detaljer men det finns VERKLIGEN en gräns. Jag tycker t ex att vår RIKTIGT shabbychic-aktiga quilt gör sig väldigt bra mot vårt i övrigt väldigt enkla, vita Ikea-möblemang anno 2009. Allt nytt alltså... HAHAHAH.

Äsch, vad jag menar är att det är finast när man blandar lite nytt och lite gammalt.

2011-04-11 @ 20:02:17
URL: http://vardagsglamour.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se