Till vårat ljusgröna kök fyndade jag i höstas finfina gröna mattor på Ica Maxi för det överkomliga priset 49 kr/st. Dock gjorde jag ett misstag när jag försökte tvätta den randiga mattan i tvättmaskinen, den blev nämligen helt förvandlad. De tidigare vita ränderna blev gröna och ränderna flöt ihop till en mer helgrön matta med lite diffusa ränder. Jag blev jättebesviken och gick raka vägen till Maxi och köpte en ny, den var ju trots allt inte så dyr.

Mattan före tvätt.

 

Irriterad slängde jag ut den missfärgade mattan i bilen och där fick den agera frostskydd på vindrutan under vintern. Men när jag började vårifiera här hemma och kände att fårskinnet på golvet bredvid sängen kändes alldeles för vintrigt och funderade på vad jag skulle byta det mot så slog det mig att mattan kanske inte var så dum ändå... Ut i bilen, hämta mattan, in i tvättmaskinen och sen på plats. Och visst fungerade det! Där gjorde sig de gröna färgerna plötsligt jättebra och gav sovhörnan en vårig ton.

Mattan efter tvätt, bredvid sängen.

 

Dessutom matchar mattan kuddarna på sängen himla bra. De vita stora kuddarna kommer från IKEA och de prickiga har jag sytt själv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se