Om fredagskvällarna innebär snabblagad mat och godis i soffan så är lördagarna mer till för att testa nya recept, laga en god middag och såklart avsluta med en smarrig efterrätt. För det mesta brukar jag testa på nya recept på desserter, för det finns ju så mycket roligt och gott! Men sen finns det ju vissa givna favoriter som man alltid återkommer till. Som smulpaj med vaniljsås, kladdkaka med vipsgrädde, hemmagjord glass och- panna cotta. Igår blev det den fräscha gräddfilspannacottan jag skrivit recept på här. Lite lättare än den traditionella panna cottan som är gjord enbart på grädde, och så god. Här toppad med blåbär och hallon. Lika fint som gott!

 

De fina portionsformarna fick jag i julklapp och kan användas både som formar till tex potatisgratäng, till minipajer, till desserter och som små skålar. Piffar till vilken rätt som helst.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se