En dag i höstas när vi nyligen flyttat in så traskade en liten katttjej in genom dörren och verkade tänka "här ser det ut att vara varmt och mysigt, här vill jag bo", och så blev det. Hon hoppade upp i sängen och snurrade ihop sig till en liten boll och somnade. Och sen dess är hon, till min lycka, vår lilla inneboende.

 

Det visade sig att Katten, som hon kallas, tidigare varit stallkatt på gården, men blivit kvar när stallet och hästarna försvann. I den gamla sadelkammaren har hon sen dess haft sitt lilla krypin med mat och en korg, men det är klart att när det erbjöds ett varmt hem med en stor fluffig säng så var inte valet så svårt.

 

Att hon mest haft hästar som sällskap tidigare verkar ha gjort henne utsvulten på kärlek, för gosigare katt får man leta efter. Varje natt sover hon bredvid min kudde där jag ligger och håller henne i tassen...

 

Katten tyckte jag inte var något värdigt namn för en cool liten kattbrud som henne, så jag döpte henne på eget bevåg till Jenny som var mitt favoritnamn som barn. Dock kallar vi henne mest för Krafsan då hon har som intresse att riva och krafsa på precis allt.


Dock har vi en till katt boende här hemma, men hur han hamnade här är en annan historia...


Kommentarer
Postat av: Felicia

Julie, erkänn att Krafsan påminner lite om Rafsan som jag kom på i höstas, haha :-D Visste väl att du gillade det innerst inne.. Fin myskatt! (Och jag gillar Jenny också faktiskt...nästan mer än Rafsan)

2011-05-02 @ 21:54:45
URL: http://leijonhjarta.blogspot.com
Postat av: Julia

Haha, ja det ÄR en variant på Rafsan. Hon hette faktiskt bara Rafsan efter att du kommit på det fram till att hon blev knäpp och började krafsa på allt, då blev det Rafsan-Krafsan, och sen bara Krafsan. :D Så tack för förslaget! ;)

2011-05-03 @ 15:49:36
URL: http://juliaspyssligheter.se
Postat av: Lesthi

Aww vilken sötis :D och gosiga katter är det bästa som finns!

2011-05-03 @ 16:20:34
URL: http://lesthi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se