Igår var flaggan här på gården hissad för lilla G som fyllde två år. Jag är så glad att vi har gulliga barn att umgås med, för då får man ju chansen att pyssla ihop riktigt barnsligt goda saker. För som en liten present fick G ett helt gäng med marshmallowsklubbor att smaska på, och såklart fick både syskon och kusiner smaka.

Till dessa söta saker behövs marshmallows, choklad, strössel/kokos och grillpinnar. Stick en grillpinne i varje marshmallow och doppa ungefär hälften i smält choklad. Doppa därefter i något fint strössel eller kokos och stick ner i ett glas/en burk fylld med socker så står klubborna säkert. Låt stelna i kylen en stund, och sen är det bara att äta upp!


Med ett fint snöre på burken blir det här en (i dubbel bemärkelse) söt present att ge bort. Det roliga formatet med pinnar och färgglatt strössel faller nog de flesta barn i smaken, men jag tror nog att även äldre personer än så kan uppskatta denna sötsak!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se