En klassiker när det gäller grillat är ju den obligatoriska potatissalladen. Dock tycker jag att affärernas varianter inte är så mycket att hänga i julgranen. Mest en imponerande samling E-nummer och konstigheter, när det enda som egentligen behövs är potatis, något krämigt som gräddfil eller creme fraiche, majonäs och ett gäng goda kryddor.

 

 

Enkel potatissallad (4 port)

6 potatisar

1 dl gräddfil

½ dl creme fraiche

½ dl majonäs

½ finhackade rödlök

salt, peppar, paprikapulver

ett knippe gräslök och dill

 

Skala och skär potatisen i små kuber och koka i lättsaltat vatten några minuter.

Blanda ihop gräddfil, creme fraiche, majonäs och blanda med potatisen. Smaksätt med kryddor efter behag! Ställ i kylen en stund före servering så att den får gosa ihop sig lite.

 

Kött är inget jag känner att jag riktigt behärskar då jag inte äter allt för mycket kött. Men denna rostbiff som Gustav gjorde en kalasgod limemarinad till och grillade blev otroligt god.

 

Mina grillfavoriter; sparris och majskolv. Alldeles nygrillade med smör och salt på, mmm...

 

Godaste drycken fick såklart vara med.

 

Goda tillbehör i form av chips, chili-ailoi och godaste osten Saint Agur.

 

Gott gott gott.

 

Marshmallows att grilla till efterrätt tycker jag är ett måste vid grillning.

 

Åh vad jag är glad över att bo på en gård där man kan grilla i kvällssolen med katterna lekandes runt fötterna och det enda som hörs är barnen som leker på andra sidan ladan och ett och annat fågelkvitter. Mer idylliskt studenthem får man nog leta efter.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se