Jag får ofta frågan "Vad gör du nu då?" av Gustav när jag grejar här hemma, för jag kan inte låta bli att flera gånger i veckan gå runt och flytta på saker, arrangera om porslin, byta plats på tavlor och bära runt krukväxter tills jag är nöjd, för tillfället. För saken är inte att jag är missnöjd utan snarare att jag tycker det är himla roligt att se saker på nya sätt och ur andra vinklar och få använda min kreativa sida till att hitta på sätt att ständigt förändra hemmet. Vissa saker får stå kvar länge, om jag hittar en riktig favoritplats, medan vissa andra får ta sitt pick och pack och flytta tre gånger i veckan.

Detta är ett bra tips om man vill förändra hemma men inte har tillräckligt med pengar för några större utsvävningar. Testa att lägga soffans kuddar på sängen, placera om några blommor eller häng en tavla på en ny höjd. Ibland krävs det inte mycket för att få till en "ny" känsla hemma.

Ett annat bra tips om man som jag aldrig kan bestämma sig är en tavellist. Istället för att göra mängder med hål i väggarna varje gång man vill byta plats på en tavla så kan man istället sätta upp en tavellist och på den göra förändringar, hur ofta som helst!

Just nu går färgtemat i vårigt och lite påskigt gult med ett uklipp ur en påse från häftigaste och mysigaste caféet- Ebbas fik i Helsingborg, ett gammalt reklamblad för kaffeservisen Mon Amie och en liten bild på katten Jim. Ramarna kommer från olika loppisar.

Tavellister finns att köpa billigt lite här och var, t ex IKEA.

Kommentarer
Postat av: Ellen

Läs den här meningen en gång till:

"Testa att byta lägga kuddans soffar på sängen"

:-)

2011-04-01 @ 21:27:13
URL: http://vardagsglamour.nu
Postat av: Julia

Haha, ibland går det för snabbt alltså! Nu är det ändrat.

2011-04-03 @ 12:06:36
URL: http://juliaspyssligheter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se