Idag är det bröllopsyra i England när Prins William och Kate Middleton klockan 12.00 (svensk tid) gifter sig i London. Gomorron Sverige på SVT1 bevakar bröllopet och min favorit Ebba Kleberg (!) von Sydow är med och diskuterar och kommenterar. Hela kalaset kan man följa via SVT Play som sänder direkt under stort sett hela dagen.

Och att följa ett sådant tjusigt bröllop kräver förstås ett tjusigt tilltugg. Ljuvligt goda och fina små halloncupcakes som är lätta att svänga ihop men ändå känns härligt lyxiga passar ju perfekt.


Halloncupcakes (ca 12 st)
100 g mjukt smör
1 ½ dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 dl hallon

Frosting
60 g mjukt smör
5 5 dl florsocker
1 1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
röd karamellfärgRör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning och rör i vätskan. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i blandningen. (Obs! Vispa inte i mjölblandingen utan rör försiktigt ner den. Då blir muffinsarna höga och fina med lite luftbubblor i.) Klicka ut smeten i fina formar och ställ gärna i en muffinsplåt. Gör en liten grop i mitten av smeten och lägg i hallonen. Rör runt lite i formen så att det blandar sig och grädda sen mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 min.

Låt muffinsen svalna och rör sedan ihop frostingen till en slät kräm. Bred den över muffinsen och dekorera med ett hallon och kanske lite strössel.

 
Avnjuts såklart bäst med ett glas välkyld bubblande dryck för den rätta glamourösa känslans skull.

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se