Det finns något jag alltid misslyckas med i köket; att tillreda rödbetor. Oavsett om jag kokar dem eller ugnsrostar dem så blir de aldrig mjuka! Eller ja, någon gång blir de ju det, men jag har på riktigt kokat (små bitar av) rödbetor i 1,5 timme för att de ska mjukna. Så numera har jag helt gett upp kokandet och ugnsrostandet och äter rödbetor på annat sätt. Till exempel rårivna i rödbetsbiffar = inga problem med att få dem mjuka. Rödbetsbiffarna serverar jag med klyftpotatis och en superenkel och supergod fetaostkräm med vitlök. Inget krångel, bara gott!
 
 
Rödbetsbiffar med klyftpotatis & fetaostkräm (4 port.)

500 g rödbetor
1 liten gul lök
2 ägg
1 msk majsstärkelse (Maizena)
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
olja att steka i

ca 1 kg potatis

olja

salt

 

2 dl matyoghurt

1 paket fetaost (150 g)

1 vitlöksklyfta

salt och svartpeppar

 

Tvätta och skär potatisen i klyftor. Lägg på en plåt och ringla över olja. Rosta i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter tills potatisen är mjuk och blivit gyllenbrun.

Skala och riv rödbetor och lök grovt. Blanda med ägg, majsstärkelse, salt och peppar. Värm upp en stekpanna med olja och klicka ner rödbetssmeten direkt i pannan och forma till små biffar. Stek på båda sidor tills biffarna fått fin färg och blivit lite krispiga på utsidan.

 

Mosa fetaosten och blanda med yoghurten. Skala och finriv vilöken och blanda ner. Smaka av med salt och peppar och låt stå kallt fram till servering.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lisa

Detta var verkligen sinnessjukt gott. Till och med min superkräsna 8åring åt och mannen trillade nästan av stolen.

Svar: Åh vad roligt att höra! Tack för att du berättade det!
Julia Hellquist

2017-10-07 @ 21:14:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se