

4 fasta päron
1/2 vaniljstång
2 msk smör
1 dl socker
1 dl vispgrädde
1/2 liter vaniljglass
Skala päronen och dela dem i klyftor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Smält smör i en stekpanna och lägg i päron, vaniljstång och vaniljfrön. Strö över sockret. Stek päronen så att de får fin färg och sänk sedan värmen. Sjud under lock på svag värme tills päronen är nästan mjuka (ca 5-15 min beroende på päronsort). Häll på grädden och låt koka 5 min utan lock. Servera päronen ljumna med vaniljglass.
I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare.
Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.
Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!
Kontakt: pyssligheter@live.se
