
Vegoburgare på sojafärs (8-10 st)
300 g sojafärs (Anammas färs är min favorit)
1 gul lök
smör att steka i
2 klyftor vitlök
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1,5 msk kinesisk soja
1 tärning umamibuljong
1.5 dl ströbröd
2 ägg
1 msk potatismjöl
salt och svartpeppar
Skala och hacka löken fint. Stek den i smör tills den mjuknat och tillsätt därefter färsen, finriven vitlök och tomatpuré. Stek tills färsen fått lite färg. Blanda ihop vatten, smulad buljongtärning och soja och slå över färsen. Låt steka ett par minuter under omrörning tills det mesta av vätskan avdunstat.
Blanda ihop ägg, ströbröd och potatismjöl i en bunke och låt stå 1 minut tills det tjocknat. Blanda ner färsblandningen och blanda rejält så att inga brödklumpar är kvar. Smaka av med salt och peppar.
Forma, med blöta händer, till ca 8-1o burgare beroende på hur stora du vill ha dem. Stek först på hög värme i smör på båda sidor tills burgarna fått fin färg. Sänk värmen och stek några minuter till tills de är genomstekta.
Servera med goda tillbehör!

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare.
Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.
Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!
Kontakt: pyssligheter@live.se
