Jag har sagt det förut och säger det igen; enkla och goda pastarecept kan man bara inte få för många av. Få saker går så snabbt som pasta och finns det någon som inte gillar det? Knappt. I den här rätten samsas i princip tre ingredienser; spagetti, purjolök och ädelost. Och så lite rostade solrosfrön på toppen för extra crunch. Det är för övrigt ett av mina bästa tips; rosta några deciliter solrosfrön i en torr, het stekpanna och salta lätt. Häll upp i en burk och servera till ja, allt. Nästan i alla fall. Det mesta blir nämligen godare av en näve knapriga och salta solrosfrön. Sallader, pasta, grytor. Dessutom är det det perfekta snackset att tugga på medan du lagar mat!
 
 
Purjopasta med ädelost (4 port.)
4 port. spagetti
1/2 purjolök
4 dl mjölk
3 msk mjöl
1 msk smör
ca 100 g ädelost 
salt & peppar
solrosfrön
 
Skölj och strimla purjolöken. Fräs i lite smör eller eolja i en stekpanna på medelvärme tills löken blivit mjuk och fått lite färg. Ställ åt sidan. Koka pastan. Vispa ner mjölet i hälften av mjölken i en kastrull och vispa slätt. Vispa ner resten av mjölken och klicka ner smöret. Låt koka upp och koka några minuter tills såsen tjocknar. Dra kastrullen av plattan och smula ner ädelosten. Vänd ner purjon. Smaka av med salt och peppar. Servera med spagettin.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se