Hörni, passa på att äta sparris nu när den äntligen är i säsong. För under vintern när sparrisen inte alls har sin högtidsstund är den träig och smaklös (och dyr!), medan den nu under våren och försommaren är krispig, mjäll och helt ljuvlig. Gnocchipanna med sparris och quinoasallad med sparris är två favoriter sen tidigare, och här kommer en tredje; ssparrispasta med vitlök och parmesan. Få ingredienser och minimalt med jobb men så himmelens gott. Ett knep när man gör pastarätter är att tillsätta en skvätt av pastavattnet i såsen. Stärkelsen i pastavattnet gör nämligen såsen extra krämig!
 
 
Krämig sparrispasta (4 port.)
4 port. tagliatelle
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör att steka i
1 knippe sparris
2 msk vetemjöl
1,5 dl grädde
1 dl pastavatten
salt och svartpeppar
parmesan
 
Koka pastan. Finhacka lök och vitlök och stek mjukt i smör. Halvera sparrisen på längden och skär sedan i mindre bitar. Stek med löken några minuter. Strö över mjöl och slå på grädde. Låt koka ihop och häll på pastavatten. Låt småputtra till krämig konsistens och smaka av med salt och peppar. Vänd ner den färdigkokta pastan i pannan och blanda runt. Avsluta med att hyvla över parmesan.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se