Jag tycker att det känns som att den klassiska småkakan har fallit i glömska. Det vimlar av recept på godisfyllda kladdkakor, bakverk med nutella, prinsessemlor och jag vet inte allt. Gott och kul förvisso, men den blygsamma lilla småkakan har liksom försvunnit bland alla dessa sepxiga bakverk. Och det finns ju något som är himla trevligt med en kakburk fylld med små godbitar, gärna så små att man kan äta många! Dessutom är ju småkakan den perfekta ha-på-lut-i-frysen-kakan när kaksuget sätter in eller fikagästerna knackar på dörren. Här har ni, som sig bör, sju sorters kakor!
 
Både fina och goda är dessa mördegskakor med både sylt och glasyr. Gillar man inte blåbär (vem gör inte det?) så går det förstås bra att byta ut blåbärssylten mot någon annan sylt.
 
Små pinnar fullproppade med mandelmassa och därmed ljuvligt goda. Toppa kakorna med flagad mandel, pärlsocker eller något fint strössel.
 
Jag är väldigt förtjust i allt som smakar körsbär, såväl godis och kakor som paj och glass. Dessa små godbitar består av god vaniljsmakande mördeg och söt körsbärssylt. Mums!
 
Tänk att tre ingredienser kan ge så goda kakor! Riktiga tantkakor som är superenkla att göra och hur goda som helst.
 
Drömmar är gott och choklad är gott, så varför inte kombinera dem? Superspröda och ljuvligt goda.
 
I denna kaka med sitt märkliga namn samsas två riktiga godsaker; mördeg och maräng. Lite pyssliga att baka men väl värt besväret.
 
Denna superklassiker till kaka som är lite lagom seg och full av grovhackad mandel. Min bästa småkaka!

Kommentarer
Postat av: sandra

Vaniljhorn alltså! Sååå gott ju :D Men... du har skrivit att en inte ska använda margarin så jag vet inte om jag vågar mig på en vegansk variant eller om de bara flyter ut då :/

2017-03-08 @ 12:10:50
URL: http://atilio.se
Postat av: Julia

Sandra: Det GÅR säkert att använda margarin, anledningen till att jag skrivit så är att jag verkligen inte gillar margarin och eftersom smaken i dessa kakor sitter mycket i smöret (pga inga andra ingredienser typ) så vill jag att det ska smaka smör. Men för konsistensens skull tror jag inte att det ska vara några problem. Men helt säker är jag inte!

2017-03-09 @ 21:39:22
Postat av: sandra

Tack för svaret, kanske ska våga mig på att testa då :)

2017-03-10 @ 10:11:55
URL: http://atilio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se