Det var länge sedan jag delade med mig av något sött, så vad passar väl bättre såhär en fredag än ett riktigt gott kakrecept? Mjuk chokladsockerkaka med krämig chokladfrosting med kaffesmak tackar man ju knappast nej till. Så gott! Receptet kommer från Underbara Clara och hon toppade kakan med mandelspån, men eftersom jag tycker att mandelspån gör bakverk 100 % sämre så hyvlade jag istället över lite mörk choklad. Men det där gör man ju som man vill! Ett förslag är ju att göra den till påsk och pynta kakan med godisägg och marsipankycklingar. Fint!
 
 
Chokladsockerkaka med kaffefrosting 

3 ägg

2 1/2 dl strösocker

50 g smör

1 dl mjölk

3 dl vetemjöl

4 msk kakao

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

50 gram rumsvarmt smör

2 1/2 dl florsocker

4 msk kakao

2 msk starkt kaffe

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Smält smöret och blanda i mjölken. Låt svalna och häll ner i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i smeten. Häll i smörad och bröad form och grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter (känn med en sticka så att kakan inte är kladdig). Låt kakan svalna.


Vispa ihop alla ingredienser till frosingen till en jämn kräm. Bred på kakan och toppa med något fint och gott. 

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se