Ni har väl inte tröttnat på rabarber än? Det har inte jag i alla fall och så nyligen fick jag ett lass rabarberstjälkar av en kompis med trädgård och av dessa blev det smarriga rabarberrutor. Smeten innehåller inget bakpulver och kakan blir därmed tung och lite kompakt, och extra saftig av ett rejält lager rabarberbitar på toppen. Rabarbern vänds i vaniljsocker innan de tar plats i kakan för att få lite extra sötma och smak. I övrigt är kakan enklast möjliga att göra; bara att röra ihop alla ingredienser i en enda kastrull (och det blir därmed minimalt med disk, hurra säger jag som inte har diskmaskin). 
 
 
 
Rabarberrutor med vanilj (ca 15 st)

150 g smör
3 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl


ca 4 dl tunna rabarberbitar
2 msk vaniljsocker


Smält smöret och låt det svalna. Rör ner socker, ägg och mjöl i smöret. Blanda till en slät smet. Skär rabarbern tunt och blanda med vaniljsocker. Häll smeten i en ugnsform/liten långpanna (20x30 cm) med bakplåtspapper i och fördela rabarbern över hela formen. Grädda i 175 grader i 20-25 minuterr tills kakan fått lite fin färg och har stannat i mitten. Låt svalna och skär sedan i rutor.

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se