Ska ni bara äta en potatissallad i sommar så tycker jag att ni ska äta den här. Den går såklart att äta som tillbehör till något annat, men den kan definitift serveras som en egen rätt, så mycket gott och matigt som det är i den. Kokt färskpotatis, körsbärstomater, babyspenat, mozzarella, belugalinser, rödlök, färsk dill och en honungs- och senapsvinägrett är en synnerligen lyckad kombination! Toppa hela härligheten med frasiga, varma brödkrutonger så är rätten fulländad. Det går förstås bra att ha den här salladen som inspiration och byta ut vissa ingrediener eller addera npgot man gillar, men det som är viktigt att tänka på är att absolut inte servera salladen kylskåpskall. I princip ingen mat, förutom vattenmelon, är god kylskåpskall och den här sallden är inget undantag. Låt gärna potatisen vara lite ljummen, ta fram mozzarellan från kylskåpet i tid och tomaterna, ja de ska ju alltid vara i rumstemperatur (annars tappar de smak!). Sen är det bara att hacka och blanda ihop och njuta av en sallad som verkligen smakar sommar!
 
 
Färskpotatissallad med linser och mozzarella (4 port.)
ca 750 g färskpotatis
2 msk grovkornig senap
1,5 msk honung
2 msk rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
 
2 dl kokta belugalinser
1 ask körbärstomater
2 nävar babyspenat
2 bollar mozzarella
1 liten rödlök
några kvistar färsk dill
 
2 skivor torrt, vitt bröd
oja
salt
 
Skrubba potatisen och dela i mindre bitar. Koka mjukt och häll av. Låt svalna något. Vispa ihop senap, honung, olja och vinäger och smaka av med salt och peppar. Blanda med potatisen. 
 
Dela tomaterna på hälften, skölj spenaten, riv mozzarellan i mindre bitar, strimla rödlöken och plocka dillkvistarna. Blanda allt sammans med potatisen.
 
Skär brödet i bitar och stek i olja tills det är frasigt. Salta. Servera till salladen.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sanna

Ser jättegott ut! Kolla gärna in mina senaste recept också!

2017-06-13 @ 00:02:22
URL: http://sannasbakblogg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se