Pasta med tomatsås kan ju tyckas vara en ganska simpel, och kanske lite tråkig, maträtt. Och visst kan det vara det om pastan är överkokt och såsen smaklös, men en mustig, kryddig tomatsås med massor av vitlök och perfekt kokt pasta blir det en helt annan sak. Ett bra knep för att få rätten extra god är att ta av pastan när den är nästan klar, hälla av den och blanda ner i såsen, så får den koka klart där och riktigt suga upp smakerna. Och vill man lyxa till det lite extra (och det vill man ju) bryter man ner en, helst två, bollar mozzarella och blandar i hela pastahärligheten. Detta blir så rysligt gott så ni anar inte! Piffa till det med grovhackad färsk basilika och du har en perfekt bjudrätt som både är snabblagad, billig, enkel att göra till många och såklart helt magnifikt god!
 
 
 Allt i ett-pasta med tomat & mozzarella (4 port.)
1 gul lök
olivolja att steka i
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 förp. krossade tomater
1 msk socker
2 tsk torkad oregano
2 tsk torkad basilika
1/2 tärning grönsaksbuljong
svart & svartpeppar

4 port. pasta
2 bollar mozzarella
1/2 kruka färsk basilika

Skala och finhacka löken. Stek den mjuk och glansig i olja utan att den tar färg. Tillsätt vitlöken och fräs någon minut. Tillsätt tomatpuré och låt sen fräsa tills den börjar bli vattning. Rör ner krossade tomater, socker, oregano, basolika och buljong. Låt småputtra minst 10 minuter men gärna längre. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan i väl saltat vatten tills den är nästan klar. Häll av och vänd ner pastan i såsen och låt koka tills den är al dente. Bryt mozzarellan i bitar och rör ner i pastan. Strö över hackad basilika och severa!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se