Att man kan göra det mesta med halloumi är ju välkänt. Till exempel steka den i lite olja och massor av vitlök för att få den riktigt krispig och smakrik. Lägg sedan den nystekta halloumin i tortillabröd tillsammans med romansallad, tunt strimlad rödkål, sötsyrlig picklad gurka, rödlök, het srirachasås och krämig sesammajonäs. Vik ihop och hugg in! Varsågod, där har ni receptet på sommarens absolut godaste wrap. Den är förutom magiskt god, hur enkel som helst att göra. Det enda som kräver lite förberedelse är den inlagda gurkan, men det går förstås lika bra att köpa färdig. 
 
 
Halloumiwrap med rödkål, picklad gurka och sesammajonäs (4 st)
4 stora tortillabröd
 
8 romansalladsblad
1 klyfta rödkål
1 liten rödlök
 
1 paket halloumi
olja att steka i
2 stora vitlöksklyftor
 
ca 2 dl majonäs
ca 2 tsk sesamolja 
 
srirachasås


Inlagd gurka

1 liten gurka
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten


Börja med gurkan: Skiva gurkan tunt på mandolin eller med osthyvel och lägg i en burk/skål. Blanda ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Häll över gurkan och låt stå i kylen, minst en timme.
 
Plocka romansalladsbladen och skölj. Strimla rödkålen tunt på mandolin eller med osthyvel. Strimla rödlöken tunt. Blanda majonäsen med sesamolja efter smak.
 
Skär haloumin i tunna strimlor. Stek först i torr stekpanna tills den vätskat ur sig. Ringla över lite olja och riv i vitlöken. Stek tills osten fått en krispig yta. Servera genast i tortillabröden med övriga tillbehör.
 
 
 


Hoho, här inne ekar det ju helt tomt på nya roliga sommarrecept. En hel massa semester kom i vägen, och matmässigt har semestern mest bestått av pastasallad, hämtpizza, persikor, mat lagad av andra, glass, färdig soppa på tetra och vattenmelon. Alltså inte så mycket att blogga om. Men nu har jag hållit mig hemma senaste veckan och hunnit laga en hel hög goda grejer! Alltså, att laga mat på sommaren är nog egentligen det roligaste som finns. Allt är ju så gott på sommaren! Alla grönsaker, alla bär, alla frukter. Det går liksom inte att misslyckas då. Dessutom finns det ju inget som gör att mat smakar så gott som sol och ljumma sommarvindar. 
 
Först ut är ett riktigt, riktigt somrigt recept. Nämligen på iste! Mmm, denna fantastiska dryck. Kanske den godaste törstsläckaren av dem alla. Frisk, lagom söt och väldigt läskande. Jag smaksätter isteet med citron och mynta, det är både gott och ser dessutom himla fint ut i en glaskanna. Testa detta snarast!
 
 
Iste med citron och mynta (1 liter)
1 liter vatten
2 påsar Earl grey-te
3/4 dl råsocker
1 citron
ett gäng myntakvistar
massa is
 
Koka upp vattnet och lägg i tepåsarna. Låt dra 5 minuter. Ta upp tepåsarna och rör ner sockret. Låt teet svalna och ställ sedan kallt. Skiva citronen i tunna skivor och lägg i en glaskanna tillsammans med rejält med isbitar och myntakvistar. Häll på det kalla teet och servera direkt.
 
 
 


I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se