Februari känns just nu mest bara som en härva av förkylningar, kalla mornar, torra händer och snålblåst. Eller vad säger ni? Vad gör man då för att pigga upp sig mitt i allt det gråa? Jo, man lagar en nästan lysande, orangegul morotssoppa med pigg smak av apelsin i. Färsgsprakande och full av vitaminer och dessutom len och värmande. Allt man kan önska i vintertid. Soppan är klar på 20 minuter och äts helst med en klick matyoughurt i och en god ostmacka till.
 
 
Morotssoppa med apelsin (4 port.)
1 gul lök
olja att steka i
2 medelstora potatisar
500 g morötter (ca 5-6 st)
ca 1 liter vatten 
2 tärningar grönsaksbuljong
1/2 dl grädde
1 dl mjölk
1 apelsin
salt & svartpeppar
 
Skala och hacka lök. Stek mjuk i olja i en stor kastrull tills löken är glansig. Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Lägg i kastrullen och slå på vatten så att det täcker grönsakerna. Tillsätt buljong. Låt koka upp och koka tills bitarna är mjuka, ca 15 min. Häll av ca 2 dl av kokvattnet (spara för ev spädning). Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädde, mjölk och skal och saft från apelsinen. Späd ev med kokvatten om soppan känns för tjock. Smaka av med salt och peppar.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se