
3 ägg
3 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl grädde
75 g smör
200 g riven mandelmassa
1 g saffran (2 paket)
Frosting
200 g färskost, typ Philadelphia
50 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
frysta lingon
Mortla saffranet med lite socker. Smält smöret, rör ner saffranet och låt det svalna. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner grädden och det smälta smöret. Riv mandelmassan grovt och rör ner. Blanda mjöl och bakpulver för sig och vänd ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader i ca 40 min, känn efter med en sticka så att kakan är torr. Låt svalna.
Vispa ihop smör och färskost. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa till en slät kräm. Bred över kakan över och strö över lingon.

Recept från Fredriks fika.
Saffranskakan ser riktigt god ut. :)
Instämmer 🤗
Instämmer 🤗
Instämmer 🤗
I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare.
Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.
Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!
Kontakt: pyssligheter@live.se
