Chaite med skummad mjölk

Vissa saker kan man behöva bli påmind om för att minnas hur goda de är. Ett exempel på det tycker jag är chailatten. Ni vet 2000-talsklassikern med sött och kryddigt te med varm, skummad mjölk på toppen. Något jag inte druckit på bra länge, men nu när jag väl gjorde det insåg jag hur gott det var! Och extra gott nu i juletider såklart, eftersom kryddorna är typiskt juliga. Varmt, kryddigt, sött och ljuvligt gott.

Chaite med skummad mjölk (2 stora koppar/glas)

  • 3 dl vatten
  • 2 påsar svart te, typ Earl grey
  • 1 kanelstång
  • 10 kardemummakärnor
  • 5 stjärnanis
  • 1/2 tsk ingefära
  • 3 msk råsocker
  • 2 dl mjölk
  • lite kanel

Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i kryddorna. Låt sjuda 5 minuter. Ta kastrullen från plattan och lägg i tepåsarna. Låt dra 5 minuter. Ta ur tepåsarna och häll i sockret. Rör tills sockret löst sig. Värm och skumma mjölken, antingen med en mjölkskummare eller genom att värma mjölken i kastrull och vispa upp för hand. Häll det kryddiga teet i två glas och fördela den skummade mjölken ovanpå. Pudra över lite kanel och servera!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search