Bakad potatis känns ju som en riktig 90-talsrätt. Vi åt det ofta som helgmat när jag var barn, med skinkröra och riven ost. Dessutom är det ju en typisk cafélunch. Jag vet inte hur många bakade potatisar jag gjort under alla år jag jobbat på olika caféer. Och visst är det gott, men kanske lite... tråkigt? Jag tycker att det är dags att uppdatera den bakade potatisen och hivade således in ett gäng sötpotatisar i ugnen istället. 200 grader och ungefär en timme senare var potatisarna klara. Till det gjorde jag en enkel röra med fetaost och vitlök. Sötpotatisen är ju, inte så förvånande, väldigt söt och rätt mild i smaken och gör sig därför himla bra ihop med salt fetaost och pigg vitlök. Det här var riktigt gott, och enkelt! Visst, potatisen tar sin lilla tid i ugnen, men under tiden hinner du ju göra röran, fixa en sallad, diska undan och duka. Inte så dumt!
 
 
Bakad sötpotatis med fetaostkräm (4 port.)
4 sötpotatisar
salt
 
1 paket fetaost
100 g färskost
2 dl matyoghurt
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
salt & svartpeppar
 
Tvätta av sötpotatisarna och lägg i en ugnsform. Baka i ugnen i 200 grader i 1-1,5 timme, känn med en sticka så att potatisen är mjuk. Mosa fetaosten och blanda med färskost och yoghurt. Finhacka rödlöken och finriv/pressa vitlöken. Blanda i fetaröran och smaka av med salt och peppar. Låt stå en stund i kylen innan servering. 
 
Ta ut potatisen och skär ett kryss i potatisen. Låt ånga ur lite, den blir jättevarm! Salta och fyll sedan med fetaoströran. Servera med en god sallad.
 

Kommentarer
Postat av: NORRSKEN EMMA

blir hungrig av fotona!

ha en bra fredag
kramizz

2017-04-28 @ 10:33:47
URL: http://nouw.com/lillemmish
Postat av: Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

Så gott

2017-04-28 @ 18:21:37
URL: http://www.joannahalvardsson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se