Jag tycker att vi firar in helgen med ett riktigt bra halloumirecept. Halloumi är ju en fantastisk ost som i princip gör all mat extra god och som går att variera i det oändliga. Eller vad sägs om t ex halloumitacos med ananassalsa, halloumi- och persikosallad, BLT med halloumioch avokado, halloumi- och broccolibiffar eller ceasarsallad med halloumi? Men vad har jag då använt den cypriotiska osten till denna gång? Jo, glaserad i honung och sedan inlindad i libabröd tillsammans med vitlöksyoghurt och grönsaker. En maträtt du fixar på max 15 min! Att glasera halloumin i honung är ju ett genialt grepp som jag tyvärr inte kommit på själv utan har inspirerats hej vilt av Tuvessonskan
 
 
Wrap med honungshalloumi (4 port.)
2 paket halloumi
olivolja
flytande honung, ca 3 msk
 
2 dl matyoghurt, t ex grekisk eller turkisk
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
 
8 romansalladsblad
2 tomater
1/2 gurka
1 lök, gul eller röd
 
4 st libabröd eller tunnbröd
 
Skär halloumin i stavar. Stek i olivolja tills den börjat få fin färg. Ringla över honungen och stek någon minut till. Blanda matyoghurt, finriven vitlök, salt och peppar. Servera med grönsaker och bröd.
 
Bröd, grönsaker, halloumi och sås, sen är det bara att hugga in! Jag droppade även över lite srirachasås för lite extra hetta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

I en vindsvåning i en lada, på en gård i Örebro huserar jag med man och katt. Jag lägger ner mer tid på inredningsfixande, matlagning och pyssel än mina studier på universitetet där jag till sommaren tar min examen som rättsvetare. Här hittar ni recept på god och lättlagad vardagsmat, mycket vegetariskt, lyxigare helgmat, många desserter och ännu fler bakverk, såväl gamla favoriter som nya påhitt. Förutom recept så dyker det även upp ett och annat pysseltips om inredning, blommor, paket & presenter och dukning.

Hoppas att ni hittar något ni gillar och inspireras av!


Kontakt: pyssligheter@live.se